top of page
  • Yavuz Kanmaz

Protez Bacak Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme tarihi: 30 Ara 2023

Amputasyon sonrası protez bacak arayışı başlamaktadır. Ancak nerede yaptırılacağı konusu kafa karıştırıcı olabilir. İşte size en iyi protez bacağı seçmek ve yaptırmak için önemli tavsiyeler.

Ottobock Genium X3
Protez Bacak - Ottobock Genium X3

Protez yaptırmadan önce hastalar veya yakınları açısından verilmesi gereken en zor karar uygulama merkezi tercihidir. Konu sağlık olunca en iyi merkezi bulmak ve en iyi hizmeti almak isteriz. Çevremize veya doktorlara danışarak en doğruyu ararız. Peki ya hangi merkezden hizmet almalıyız? Protez bacak yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Tecrübeli Uzman Kadro

Türkiye’de maalesef teknikerlerimiz yeterli eğitimi almadan ve yeterli tecrübeye sahip olmadan bir çok protez ortez merkezi açtı. Bu durum hastalara daha ucuz bir hizmet getirdi, fakat hasta memnuniyeti azaldı. Ucuzluğu değil, kaliteyi ve rahatlığı arayın.


Protez Öncesi Bandajlama ve Egzersiz

Amputasyondan yaklaşık 3 ay sonra hastalar protez bacak taktırabilir. Ancak ilk olarak güdük doğru şekilde bandajlanmalıdır. Bu, güdükte yumuşak doku sarkmasını ve ödem oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Bununla birlikte size özel bir egzersiz programı uygulanır. Bu yaklaşık 1 haftalık bir süreci kapsar. Bandajlama ve egzersizler tamamlandıktan sonra, ölçü alma işlemine geçilebilir.


Doğru Protez Seçimi

Protez teknikeri, amputasyon seviyenizi ve durumunuzu dikkate alarak sizin için en uygun protezi önermelidir. Çeşitli markaların protez parçalarına ve teknik özelliklerine hakim olmalıdır. Yaşınız, kilonuz, boyunuz ve aktivite seviyeniz gibi faktörlere bağlı olarak size en uygun protezi sunmalıdır.


Protez Eğitimi

Protez bacak kullanımı hakkında bilgilendirildikten sonra yürüyüş eğitimine başlayabilirsiniz. Bu eğitim ihtiyaçlarınıza göre şekillendirilir.


Görüş ve sorularınız için bizimle iletişim kurabilirsiniz.


74 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page